Άγιος Νικόλαος: Στον εισαγγελέα οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά του στο σχολείο

Παραμένουν ανένδοτοι παρά τις εκκλήσεις των καθηγητών


Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη έχουν δύο γονείς οι οποίοι αρνούνται να υπακούσουν στους κανόνες που ισχύουν στο σχολείο για την πανδημία και αρνούνται να στείλουν τα δύο τους παιδιά στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το ζευγάρι αρνητών βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο και την υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού οι δύο αρνητές γονείς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή του σχολείου αλλά και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας, εξακολουθούν να κρατούν τα δυο τους παιδιά στο σπίτι αρνούμενοι να ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο λόγω πανδημίας.

Άλλη μια υπόθεση με αρνητή γονέα στην Ιεράπετρα έληξε, αφού μπροστά στον φόβο των κυρώσεων άλλαξε ρότα στέλνοντας το παιδί στο σχολείο.

Οι δυο γονείς εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, την ποινή φυλάκισης κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια των δυο παιδιών τους. «Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα από δω και πέρα η υπόθεση περνά στα χέρια του Εισαγγελέα Λασιθίου» δήλωσε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μαρκάκης. Ο ίδιος ελπίζει έστω την Δευτέρα οι δυο γονείς να αλλάξουν τακτική και να σταματήσουν να στερούν το σχολείο από τα δυο παιδιά.