Άγιος Νικόλαος: Στο “κόκκινο” η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού

Ενδέχεται να ξεπερνούν τα 30 τα κρούσματα, μετά και από αυτά που επιβεβαιώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης


Εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο, καθώς εντοπίζονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα. Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Αμμούδας αποτελεί εστία μόλυνσης της covid-19, καθώς την Πέμπτη στη συγκεκριμένη δομή μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τριών εκπαιδευτικών και τεσσάρων παιδιών διενεργήθηκαν 90 μοριακά τέστ PCR από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και όπως λένε οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκε μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων και συνολικά ενδέχεται τα κρούσματα στην περιοχή να ξεπερνούν τα 30.

Την ίδια ώρα, θετικές στον κορωνοϊό, βρέθηκαν δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου οι οποίες υποβλήθηκαν σε rapid test .Η ανησυχία για τη μόλυνση των νοσηλευτριών εντείνεται δεδομένου ότι η μία εκ των δύο εργάζεται στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι πολίτες που σπεύδουν ανήσυχοι τόσο στο Νοσοκομείο όσο και σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ζητώντας να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για να διαπιστώσουν εάν έχουν ή όχι προσβληθεί από την covid-19.

Μάλιστα, η Επόπτρια Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία προκειμένου να διοργανωθεί άμεσα στον Άγιο Νικόλαο, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Αγίου Νικολάου και την Περιφέρεια Κρήτης η διενέργεια μαζικών δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (μέθοδος drive through).

Την Πέμπτη, εξάλλου, η περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, όπως προέκυψε από την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, είχε σε επίπεδο Κρήτης τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αφού καταγράφηκαν 14 νέες μολύνσεις.