Άδειους τους δρόμους από περιπολικά είδε ο αρχηγός της Αστυνομίας

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών, είναι η αιφνιδιαστική “ξενάγηση” ανά τας οδούς και τας ρύμας της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι εντυπώσεις του κ. αρχηγού της ΕΛΑΣ ο οποίος τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου επιχείρησε κάθοδο προς τα νότια της χώρας, θα πρέπει να προξένησαν αν μη τί άλλο και πέρα από τις αλγεινές, προβληματισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr ο κ. Καραμαλάκης εκμυστηρεύθηκε σε στενούς συνεργάτες του ότι σε ολόκληρη τη διαδρομη δεν είδε ένα περιπολικό. Ούτε στο εθνικό δίκτυο, ούτε στο περιφερειακό.
Στο πλαίσιο αυτό μελετήθηκε κι εκπονήθηκε η διαταγή με την οποία ναι μεν καταργείται ο ΠΕΡΣΕΑΣ, που ούτως ή άλλως είχε γίνει αποδέκτης σφοδρών επικρίσεων, όμως πλέον η ευθύνη της εμφανούς αστυνόμευσης μετακυλίεται στους γενικούς και κυρίως στους διευθυντές κάθε διευρυμένης ή πιο στενής αστυνομικής διοίκησης.
Και η επιλογή αυτή έχει και αίτιο και αιτιατό. Το αρχηγείο δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος για την αστυνομία και ούτε μπορεί να καταρτίζει σχέδια περιπολιών. Αυτή η ευθύνη βαραίνει τους επικεφαλής ανά περιφέρεια και νομό σε ότι αφορά στην εμφανή αστυνόμευση και είναι κι αυτή μία από τις δράσεις- προτεραιότητες για τις οποίες θα κριθούν τον Ιανουάριο.
Το αρχηγείο, όπως φαίνεται από το πνεύμα της διαταγής, θα έχει όπως ακριβώς πρέπει, εποπτικό χαρακτήρα και φυσικά … απολογιστικό για τον καθένα από τους επισπεύδοντες.
Ξαναδιαβάστε τη διαταγή που δημοσίευσε στις 22 του μήνα το bloko.gr