Αυτά μόνο στην Ελλάδα: Άλλαξαν πολιούχο για να γλιτώσουν μια ημέρα σχολείο οι μαθητές

Επειδή του Αγίου Γεωργίου πέφτει Μεγάλη Τρίτη, η δημοτική αρχή επέλεξε για το 2019 να ορίσει ως πολιούχο τον Άγιο Αθανάσιο και να κλείσει σήμερα τα σχολεία

Σε αλλαγή πολιούχου προκειμένου οι μαθητές να μην χάσουν μια ημέρα χωρίς μάθημα προχώρησε ο δήμος Βισαλτίας Σερρών καθώς για φέτος «αποκήρυξε» τον Άγιο Γεώργιο και επέλεξε τον Άγιο Αθανάσιο!

Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες, αυτή του Αγίου Γεωργίου και αυτή του Αγίου Αθανασίου με πολιούχο της πόλης να είναι ο Άγιος Γεώργιος. Επειδή, όμως, φέτος θα εορταστεί στις 23 Απριλίου, που πέφτει Μεγάλη Τρίτη, και τα σχολεία θα είναι ούτως ή άλλως κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να… προσαρμοστεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ελεύθερο Τύπο, η δημοτική αρχή αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο του δήμου Βισαλτίας τον Άγιο Αθανάσιο και έτσι να μείνουν σήμερα, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, κλειστά τα σχολεία.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει η αλλαγή πολιούχου. «Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου, το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη» δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα.