Άνοιξαν τα στόματα κατόπιν εορτής – Την χτυπούσε αλύπητα επί μέρες

Τα στόματα άνοιξαν, ως συνήθως, κατόπιν εορτής, σε ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που συγκλόνισε χθες την Κρήτη, με θύμα μία 56χρονη γυναίκα και δράστη τον 62χρονο σύζυγό της σε χωριό του Δήμου Φαιστού.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού σοκαρίστηκαν από την εικόνα της γυμνής γυναίκας σε ημιθανή κατάσταση και δίπλα της ανοιχτό το πετρογκάζ.

Η 56χρονη πέρασε τα πάνδεινα στα χέρια του 62χρονου: την χτυπούσε αλύπητα, επί μέρες. Άλλωστε τα παιδιά του ζευγαριού που ζουν στη Γερμανία, ήταν αυτά που κάλεσαν την αστυνομία μέσω του αριθμού 112.

Ο λόγος; Μιλούσαν με τον πατέρα τους στο τηλέφωνο, τις τελευταίες ημέρες, αλλά όταν ζητούσαν να μιλήσουν και με τη μητέρα τους, αυτός έβρισκε μία δικαιολογία για να το αποφύγει.

Οι αστυνομικοί απέτρεψαν μία ανθρωποκτονία.

Οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για έναν βίαιο άνθρωπο που προκαλούσε προβλήματα. Είχε ιδιόρυθμο και ευέξαπτο χαρακτήρα και προκαλούσε καβγάδες.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Ηρακλείου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ο εισαγγελέας του άσκησε ακόμη δίωξη για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση.

Θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Hρακλείου, αύριο Τετάρτη 23/3 στις 11.00 το πρωί.

Η άτυχη γυναίκα αναρρώνει στην χειρουργική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου, με μώλωπες σε όλο της σώμα, όμως τα σημάδια στην ψυχή της είναι αυτά που θα αργήσουν πολύ να επουλωθούν…