Άρση μέτρων: Τι θα ισχύσει για τις μετακίνησεις στα νησιά – Οι ημερομηνίες «κλειδιά»

intime

Καταλυτική ημερομηνία για την σταδιακή άρση των μέτρων είναι η 4η Μαΐου – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις στα χωριά και τα νησιά


Την Δευτέρα λοιπόν , 4 Μαΐου, οι πολίτες θα έχουν το «ελέυθερο», ούτως ώστε να πραγματοποιούν μετακινήσεις εντός νομού, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα μετακίνησης και να στέλνουν sms στο 13033. Ωστόσο, δεν θα είναι ελεύθερες από εκείνη την ημέρα και οι μετακινήσεις εκτός νομού, ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση εκτός νομού αναμένεται να ξεκινήσει 15 μέρες αργότερα, δηλαδή από 18-19 Μαΐου. Η άρση του συγκεκριμένου περιορισμού, παρόλα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει μόνο για την ηπειρωτική Ελλάδα, σε χωριά και εξοχικά, και όχι για τα νησιά. Για τα νησιά, ο περιορισμός θα αρθεί αργότερα, το πιθανότερα κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο.

Όπως έχει ειπωθεί, θα γίνεται ανά δεκαπενθήμερο αξιολόγηση της κατάστασης και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τη μετακίνηση σε διαφορετικούς νομούς και στα νησιά, είχε πει πως εξετάζεται η σταδιακή απελευθέρωση των μετακινήσεων και εκτός νομού και στα νησιά, ώστε να έχουμε σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα.