Άφαντος ο Νίκος Μουλακάκης. Νέες έρευνες από την Αγγελική Νικολούλη

Έρευνες μες στη νύχτα για τον αγνοούμενο άνδρα της Κρήτης, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας

Στην περιοχή της Νίκαιας του Πειραιά βρέθηκε δημοσιογράφος  της εκπομπής με τη μονάδα  εξωτερικών  ερευνών, το βράδυ της Παρασκευής 1η Φεβρουαρίου.  Στο τηλεφωνικό κέντρο του «Τούνελ»έφταναν συνεχώς πληροφορίες,  πως  ένας ταλαιπωρημένο άνδρα που μοιάζει καταπληκτικά στον  Νίκο Μουλακάκη από το Ηράκλειο, κυκλοφορεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο δημοσιογράφος  στην επιτόπια έρευνα έδειξε την φωτογραφία του σε οδηγούς ταξί, υπαλλήλους καφετεριών, ιδιοκτήτες περιπτέρων, αλλά και σε φύλακες του νοσοκομείου. Ο ρεπόρτερ ερεύνησε και άλλα σημεία όπου συχνάζουν άστεγοι συμπολίτες μας, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Αρνητικές ήταν και οι απαντήσεις προς το «Τούνελ» από τους χώρους σίτισης και φιλοξενίας των Δήμων Αθηνών και Πειραιώς.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το βράδυ της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου 2018, ο Νίκος είπε στον ηλικιωμένο πατέρα του πως θα ταξίδευε στην Αθήνα για να τακτοποιήσει κάποιες δουλειές του. Από τότε, το σκοτάδι κάλυψε τα ίχνη του…

Η έρευνα του «Τούνελ» αποκάλυψε πως ο Νίκος είχε εκδώσει εισιτήριο προκειμένου να ταξιδέψει ακτοπλοϊκώς  εκείνη την ημέρα από το λιμάνι του Ηρακλείου στον Πειραιά.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με στίγματα  που έφτασαν  στην εκπομπή,  ενισχύουν το ενδεχόμενο ο Νίκος να  βρίσκεται στην Αθήνα.

Νίκαια: Τον είδα άστεγο να κοιμάται στο νοσοκομείο…

Το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η αναζήτηση του, μια φίλη της εκπομπής βρέθηκε στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας, για να εξεταστεί.

Στον χώρο της αναμονής κοιμόντουσαν άστεγοι που ήθελαν να προστατευθούν από το κρύο. Παρατήρησε ανάμεσα τους έναν άνδρα με καταπληκτική ομοιότητα με τον αγνοούμενο της Κρήτης. Ήταν εύσωμος, με γκρι κροτάφους, αξύριστος και εμφανώς ταλαιπωρημένος. Κρατούσε μία μπλε τσάντα και δεν μιλούσε σε κανέναν.

Η μάρτυρας παρακολούθησε την εκπομπή της 25ης Ιανουαρίου αρκετές μέρες μετά την προβολή της, μέσω ιντερνέτ. Τότε συνειδητοποίησε πως ο άστεγος που παρατήρησε εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο, έμοιαζε καταπληκτικά με τον άνδρα που αναζητούσε το «Τούνελ» και επικοινώνησε με δημοσιογράφο της ομάδας.