Έγκλημα στη Σητεία: Κινητοποιούνται οι αρχές για τη τύχη των… τριών παιδιά

Μέσα σε λίγη ώρα γράφτηκε μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές τραγωδίες στη Σητεία. Ο 36χρονος Γ.Ρ. στραγγάλισε την 32χρονη σύζυγό του Κατερίνα.

Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης και τα βλέμματα όλων στρέφονται στην τύχη των ανήλικων παιδιών που άφησε το ζευγάρι πίσω του.

Φωτογραφία από το ζευγάρι.
Φωτογραφία από το ζευγάρι.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το αντρόγυνο είχε αποκτήσει δύο αγοράκια, 6 και 18 μηνών, που βρίσκονταν στο μέσα δωμάτιο όταν ο πατέρας τους σκότωσε την μητέρα τους.

egklhma-shteia-spiti

Παράλληλα, ο δράστης είχε ένα ακόμα παιδί 11 χρονών από τον πρώτο γάμο του με την μητέρα του να έχει πεθάνει σε νεαρή ηλικία από την επάρατο νόσο.

Και τα τρία παιδιά μένουν χωρίς… γονείς με αποτέλεσμα να έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές προκειμένου να αποφασιστεί ποιο θα είναι το μέλλον τους.

«Η διαδικασία που έχει κινηθεί αφορά και τα τρία παιδιά, τόσο τα ανήλικα που είχε το ζευγάρι όσο και το τρίτο παιδί που είχε από άλλον γάμο ο 36χρονος», αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος Σητείας, Θοδωρής Πατεράκης περιγράφοντας την διαδικασία που ακολουθείται.

Φωτογραφία από το ζευγάρι.
Φωτογραφία από το ζευγάρι.

«Μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας ο φάκελος πάει στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας ζητά από την Υπηρεσία Πρόνοιας του δήμου να διερευνήσει το όλο θέμα ώστε να αποφασιστεί μετά από την εισαγγελική αρχή ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία και την γαλούχηση των τριών ανηλίκων», υπογράμμισε σχετικά ο κ Πατεράκης τονίζοντας παράλληλα πως αυτή η υπόθεση «έχει συγκλονίσει όλους μας αλλά τώρα το θέμα είναι να δούμε το μέλλον των παιδιών».