Πρωτόγνωρες εικόνες- Έλεγξαν για ραδιοχιοχημική απειλή ύποπτο φάκελο

Δυνάμεις της ΕΜΑΚ έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων εφάρμοσαν το πρωτόκολλο ραδιοβιοχημικής απειλής

Επιχείρηση ελέγχου για ραδιοβιοχημική απειλή, στήθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, λόγω του ύποπτου φακέλου που είχε αποσταλεί σήμερα στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Υπάλληλοι της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο έφτασαν στα Χανιά προκειμένου να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο ύποπτος φάκελος είχε από νωρίς μεταφερθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί έφτασαν οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ που τον παρέλαβαν και τον συσκεύασαν σε ειδικά διαμορφωμένα πακέτα το ένα εντός του άλλου μέσα σε νάυλον συσκευασίες. Στη συνέχεια η τελική συσκευασία με το πακέτο απολυμάνθηκε στην ειδική πλαστική σκηνή που είχε στηθεί στον χώρο και συσκευάστηκε εκ νέου προκειμένου να σταλεί στην Αθήνα για έλεγχο σε χημείο.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων κατα τον έλεγχο του ύποπτου φακέλου που εστάλει στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων κατα τον έλεγχο του ύποπτου φακέλου που εστάλει στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Gepostet von Flashnews.gr am Donnerstag, 10. Januar 2019

 

Από την ΕΜΑΚ συμμετείχαν 12 υπάλληλοι που έφτασαν στα Χανιά με 4 οχήματα καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ Χανίων για παροχή ύδατος. Στον χώρο βρισκόταν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ο φάκελος που θεωρείτο ύποπτος μεταφέρθηκε ευθύς εξαρχής στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων, από νωρίς αντί να παραμείνει στον χώρο παραλαβής του, δηλαδή το Πολυτεχνείο, εκεί όπου έπρεπε να διενεργηθεί ο έλεγχος. Προκαλεί δε, εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι να φτάσει η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο στα Χανιά, ο ύποπτος φάκελος βρισκόταν στο αστυνομικό μέγαρο με τους αστυνομικούς και το προσωπικό να βρίσκονται στον χώρο, χωρίς να έχει γίνει εκκένωση και χωρίς να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο προστασίας, καθώς δεν ήταν γνωστό πόσο επικίνδυνος ήταν.