Έπεσαν πρόστιμα σε οδηγούς φορτηγών στον ΒΟΑΚ… εν μέσω απαγόρευσης

(φωτογραφία αρχείου)

“Έπεσαν” τα πρώτα πρόστιμα εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr αστυνομικοί της Τροχαίας σταμάτησαν οδηγό βαρέου οχήματος στην Εθνική Οδό στο ύψος του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια του βεβαίωσαν πρόστιμο 100 ευρώ ενώ του αφαίρεσαν το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης.

Ο οδηγός από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω του 1,5 τόνου με συνέπεια να βρεθεί προ εκπλήξεως.

Επίσης, στην ίδια θέση βρέθηκε οδηγός φορτηγού στην Ε.Ο. Ηρακλείου – Ρεθύμνου στο ύψος της Λυγαριάς. Και σε αυτή την περίπτωση βεβαιώθηκε πρόστιμο ενώ υπήρξε και αφαίρεση της άδειας οδήγησης. Και σε αυτήν την περίπτωση ο οδηγός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την απαγόρευση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα έκτακτα μέτρα ενόψει της κακοκαιρίας, έχει εκδοθεί από το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιανουαρίου και ισχύει από τις 6 το πρωί σήμερα έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.