“Έπεσε” η πρώτη “καμπάνα” μέσα στην αντιπυρική περίοδο

Έκαιγε κλαδιά, θα δώσει εξηγήσεις στο Δικαστήριο


Η πρώτη βεβαίωση παράβασης έγινε, σήμερα, στη Βιάννο, από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που το προηγούμενο διάστημα “σάρωσαν” την Κρήτη, ενημερώνοντας για όσα απαγορεύονται μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

Από χθες, 1η Μαΐου, οπότε ξεκίνησε κι επίσης η περίοδος της επιφυλακής και των απαγορεύσεων, ξεκίνησαν και οι περιπολίες πυροσβεστών, προκειμένου να διασφαλιστεί πως τηρούνται όσα ο νόμος ορίζει.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι, όμως, στην αντίληψη της περιπολίας σε περιοχή της Βιάννου υπέπεσε ένας άνδρας μέσης ηλικίας, ο οποίος έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών.

Η ελεγχόμενη καύση είναι μεταξύ των απαγορευμένων εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, μια και … ένα φύσημα του ανέμου αρκεί για να γίνει – από έλεγχομενη – ανεξέλεγκτη. Η παράβαση βεβαιώθηκε και τώρα ο άνδρας θα κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να δώσει εξηγήσεις ενώ το Δικαστήριο θα αποφασίσει για την ποινή του.

“Παρατηρούμε πάντως ήδη μια τάση συμμόρφωσης, στην Κρήτη” – σχολίασε, στο Cretalive, ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, εξηγώντας ωστόσο το ρόλο του παραδειγματισμού μπροστά στον ιερό σκοπό της προστασίας του συνόλου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται για παραβάσεις, μέσα στην αντιπυρική περίοδο ξεκινούν από 500 και φτάνουν και τις 60.000 ευρώ.