Έπεσε μπαλκόνι ετοιμόρροπου κτιρίου – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός

Η ισχυρή βροχόπτωση και οι δυνατοί άνεμοι της περασμένης εβδομάδας δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και μέσα στην παλιά πόλη των Χανίων. Όπως καταγγέλλεται από καταστηματάρχη, το μπαλκόνι ενός ετοιμόρροπου κτιρίου έπεσε και ήταν θαύμα που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα περνούσε από κάτω ένα ζευγάρι τουριστών.

«Αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, το κακό θα γίνει. Απλά τώρα σταθήκαμε τυχεροί. Λίγα μέτρα παραπάνω υπάρχει ένα πολυτελές ξενοδοχείο που λειτουργεί όλο τον χρόνο», επισημαίνει, μιλώντας στο Parakritika.gr μία εργαζόμενη σε κατάστημα, δίπλα από το οποίο έπεσε το μπαλκόνι.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, κάποια κομμάτια από το μπαλκόνι και τα κάγκελα, είναι ότι απέμεινε και ευτυχώς, έπεσε στο πεζοδρόμιο και όχι πάνω σε κάποιο κεφάλι.

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός υπάρχει στη Δημοτική Αρχή για την οδό Σήφακα, καθώς, μετά την κατεδάφιση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και την ανάδειξη του Τείχους, υπάρχουν ακόμα κάποια ετοιμόρριπα κτίσματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων φαίνεται πως δεν συμφωνούν με την αποζημίωση που έχει βγει.

«Υπάρχει μία δικαστική διαδικασία με ένα κτίριο στην οδό Σήφακα, που θα έπρεπε επίσης να είχε κατεδαφιστεί με τα υπόλοιπα. Οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να κατεδαφιστεί προτού να λυθεί το θέμα της αποζημίωσης. Μας έχουν ενημερώσει όμως από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ότι οι διαδικασίες προχωρούν και σύντομα θα προχωρήσουμε περαιτέρω», δήλωσε στο Parakritika.gr ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βαμβουκας.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής αναρωτιώνται πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης (έστω με την τοποθέτηση γρασιδιού και προβολέων), αλλά και της απομάκρυνσης των τμημάτων των κτιρίων που έχουν «κολλήσει» στο Τείχος, αφού το μόνο που έχει γίνει είναι ο καθαρισμός και η τοποθέτηση μίας προειδοποιτικής κόκκινης κορδέλας. Πιθανώς, οι υπηρεσίες του Δήμου να περιμένουν τις εξελίξεις και με το τελευταίο ετοιμόρροπο για να προχωρήσουν στον καλλωπισμό του χώρου.