Έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Πόσο θα επηρεαστεί η Κρήτη


Κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας επηρεάζει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τα φαινόμενα να εντείνονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων στην Κρήτη, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά αναμένονται σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα θα είναι περίοδος έντονης κακοκαιρίας. Ειδικότερα, ο κ. Καρακατσάνης αναφέρει:

“Μια εβδομάδα με έντονη κακοκαιρία θα είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Με ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Κεντρικής Ελλάδας ακόμα και της Αττικής, θυελλώδεις Βοριάδες και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Δεν θα μείνει και η Κρήτη ανεπηρέαστη, όπως έχουμε ενημερώσει εδώ και μέρες, από αυτή την σοβαρή μεταβολή του καιρού.

 

Για το νησί μας το εικοσιτετράωρο της Τρίτης 11 Ιανουαρίου θα κυλίσει με αρκετή συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στους ορεινούς όγκους και πάνω από το υψόμετρο των 1200 μέτρων.
Οι άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ όμως θα στραφούν σε ΒΑ διευθύνσεις με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 14 βαθμών”.

κακοκαιρία
Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της κακοκαιρίας: