Έτσι θα γίνει η κηδεία του Μίκη στα Χανιά – Ανακοίνωσαν όλες τις λεπτομέρειες

Τις λεπτομέρειες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί την Πέμπτη, στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Χανίων. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η τελευταία επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη θα γίνει σεβαστή και θα γίνουν τα εξής:

Η σορός θα αφιχθεί την Πέμπτη στις 7:30 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Με αυτοκινητοπομπή θα φτάσει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και από την πλατεία θα μεταφερθεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων.

Ως τις 12 το μεσημέρι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο στη 1 το μεσημέρι.

Έπειτα, με πεζή πορεία η σορός θα μεταφερθεί  στο κοιμητήριο του Γαλατά για την ταφή.

Θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

“Διαυγείς και συμπαγείς σαν κρύσταλλο” είναι οι οδηγίες που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης για την κηδεία του, δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του, Γιώργος Αγοραστάκης, προσθέτοντας ότι πλέον, μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση, οι οδηγίες αυτές θα τηρηθούν στο ακέραιο. Είπε ακόμα, ότι ορισμένοι δεν σεβάστηκαν την τελευταία επιθυμία του συνθέτη και ότι ο λόγος που τον οδήγησε στη δικαστική προσφυγή ήταν το γεγονός πως δεν ήθελε να παραβεί τον όρκο του.