Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ: Αιφνιδιαστικός έλεγχος από πολυμελές κλιμάκιο

Έφοδος ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ: 30μελές κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας ελέγχει τα οικονομικά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας


Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποιεί αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΠΟ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 30 άτομα από την οικονομική αστυνομία έσπευσαν στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή προκειμένου να ελέγξουν τα οικονομικά. Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στο λογιστήριο της ΕΠΟ. Η έφοδος της οικονομικής αστυνομίας πιθανολογείται ότι αποφασίστηκε έπειτα από κάποια σχετική καταγγελία που έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς υπήρχαν αρκετά δημοσιεύματα αναφορικά με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας αλλά και για υπέρογκους μισθούς στελεχών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί με το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται και δύο εισαγγελείς!

Σημειώνεται ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε κατακρίνει το διοικητικό μοντέλο της ΕΠΟ σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της ομοσπονδίας, ενώ εκτενής ήταν η αναφορά για το ίδιο ζήτημα και από την πλευρά του Ολυμπιακού στην επιστολή που είχε στείλει προς Αυγενάκη και FIFA/UEFA.

Κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε βρεθεί στα γραφεία της ΕΠΟ για έλεγχο και το 2016 επί προεδρίας Γιώργου Γκιρτζίκη.