Έψαχναν με ανιχνευτή μετάλλων κάτι… πολύτιμο στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων

Θρασύτατοι δύο αλλοδαποί, δε δίστασαν να πάνε στην περιοχή «Ποταμός» και να ξεκινήσουν παράνομες έρευνες


Επίδειξη… θράσους έκανε ένα αλλοδαπό ζευγάρι το οποίο ήλπιζε πως θα βρει κάτι πολύτιμο σε αρχαιολογικό χώρο, όμως δεν τα κατάφερε αφού πιάστηκε στα «πράσα».

Ένας 29χρονος και μία 33χρονη συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης από στελέχη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου οι οποίοι εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν παράνομα ανιχνευτή μετάλλων στην αρχαιολογική ζώνη των Μαλίων.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος του αρχαιολογικού χώρου ενημέρωσε το Λιμενικό για δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν στη γνωστή παραλία της περιοχής «Ποταμός», εκεί όπου δεσπόζει το Μινωικό Παλάτι, το τρίτο σε μέγεθος μετά τα παλάτια της Κνωσού και της Φαιστού.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν υπάλληλοι του Β’ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και συνέλαβε τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι με θράσος επιχείρησαν να βρουν κάτι πολύτιμο.

Ο ανιχνευτής μετάλλων κατασχέθηκε και η προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου:

«Στη σύλληψη ενός 29χρονου και μιας 33χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στην παραλία “Ποταμός” η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογική ζώνη να χρησιμοποιούν μια συσκευή διασκόπισης υπεδάφους (ανίχνευση μετάλλων).

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.».