«Έως και 200 παιδιά μπορεί να έχουν κακοποιηθεί από τον παιδεραστή του Ρεθύμνου»

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού επικαλέστηκε στοιχεία που όπως είπε ξέρει, για τον αποφυλακισθέντα παιδεραστή


Σοκ προκαλεί η εκτίμηση του προέδρου του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλου, ότι τα θύματα του καταδικασμένου για παιδεραστία Νίκου Σειραγάκη, η αποφυλάκιση του οποίου μετά από 8,5 χρόνια στη φυλακή προκάλεσε σάλο, μπορεί να ανέρχονται και σε 200 παιδιά.

Μιλώντας στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα», ο κ. Γιαννόπουλος είπε, ότι επειδή ενεπλάκη ως πρόεδρος του συλλόγου σε αυτήν την υπόθεση και επειδή όπως είπε ξέρει κάποια πράγματα, τα οποία όμως δεν μπορεί να πει δημοσίως, γιατί δεν μπορεί να τα αποδείξει, «ενδεχομένως να έχουν παρενοχληθεί και κακοποιηθεί περίπου 200 παιδιά». Συνεχίζοντας είπε ότι «τα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ελλάδα όχι μόνο δεν τιμωρούνται, όπως πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά αντιθέτως με ότι συμβαίνει στην Αμερική, στον Καναδά, σε άλλες προηγμένες χώρες, που ξέρουν ότι για να βγει ένας άνθρωπος από την φυλακή και να αναμορφωθεί, προφυλλάσσονται πρώτα τα παιδιά από αυτόν τον άνθρωπο».

Ο κ. Γιαννόπουλος έφερε μάλιστα ως παράδειγμα του τι συμβαίνει στη χώρα μας, την περίπτωση ψυχολόγου σε κατασκήνωση, ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία σε μόλις 3 χρόνια φυλακή και σήμερα ο άνθρωπος αυτός όπως ανέφερε, εργάζεται με παιδιά, ως αρχηγός προσκόπων.

Όσον αφορά στη σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη για παραβίαση περιοριστικών όρων, η δικηγόρος του Κική Πακιρτζίδου είπε μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ότι ο πελάτης της δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο. Όπως υποστήριξε, ο Σειραγάκης μετά την αποφυλάκισή του άλλαξε διεύθυνση κατοικίας, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε τόσο το Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου εξέτισε την ποινή του, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όπου και παρουσιάστηκε.

Επίσης, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η δικηγόρος του, κατέθεσε στην Εισαγγελέα Γρεβενών το μισθωτήριο που είχε υπογράψει και εκκρεμούσε μία υπεύθυνη δήλωση. Επιπλέον, η κ. Πακιρτζίδου ερωτηθείσα γιατί ο πελάτης της βγήκε από τη φυλακή, από τη στιγμή που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξης, 220 κατά συγχώνευση, με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, για ασέλγεια σε βάρος 36 αγοριών, σημείωσε ότι ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τέτοιου είδους αποφυλακίσεις, με τον θεσμό της υφ’ όρων απόλυσης που έχει ισχύσει και σε περιπτώσεις άλλων καταδικασμένων.