Ήρθαν για διακοπές και κατέληξαν σε ξενοδοχείο Covid!

Βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό τρεις ακόμα τουρίστες


Ένα ζευγάρι Τσέχων φιλοξενείται από αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο καραντίνας του Ρεθύμνου καθώς διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του δειγματοληπτικού έλεγχου, που έγινε στο αεροδρόμιο όταν έφτασαν στην Κρήτη.

Παράλληλα από το βράδυ της Πέμπτης δυο νεαρές τουρίστριες από την Ολλανδία μεταφέρθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο, καθώς η μια εξ αυτών βρέθηκε θετική στον covid-19.

Σύμφωνα με τo rethnea.gr οι δυο κοπέλες παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο για 14 ημέρες, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα.

Συνολικά στο ξενοδοχείο καραντίνας φιλοξενούνται έξι άτομα, καθώς εκεί παραμένει και το ζευγάρι των Ρουμάνων που είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, το οποίο θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη χώρα του, όταν και λήγει η περίοδος της καραντίνας τους.

 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, βρέθηκαν άλλα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊoύ στην Κρήτη. Πρόκειται για τους δύο άνδρες στα Χανιά, που μάλιστα αποτελούν προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διέμενε τις τελευταίες ημέρες σε μικρό ορεινό οικισμό, στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Επιπλέον, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 151 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο με τρία εξ αυτών να εντοπίζονται στην Κρήτη. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ένας ακόμα θάνατος στον Ευαγγελισμό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας στους 211.