Ήταν ο καρδιολόγος ο βιολογικός πατέρας του παιδιού του;

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ DNA


Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου ορίστηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα πραγματογνώμονας μοριακή βιολόγος-γενετίστρια (από Χανιά), η οποία θα αναλάβει να εξετάσει δείγμα αίματος από το αγοράκι, τη μητέρα του αλλά και βιολογικό υλικό από τον αποβιώσαντα καρδιολόγο, από τα εμποτισμένα με αίμα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας του.

Η πραγματογνώμονας θα εξετάσει το δείγμα του αίματος και του βιολογικού υλικού με την μέθοδο υβριδοποίησης DNA με RNA ή με οποιαδήποτε άλλη πρόσφορη μέθοδος ή και με συνδυασμό περισσότερων μεθόδων προκειμένου να αποφανθεί αν ο 62χρονος γιατρός ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα και αφού υπάρξει η κατάλληλη συνεννόηση μεταξύ της πραγματογνώμονα και των τεχνικών συμβούλων της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης αντίστοιχα. Αμέσως μετά την δολοφονία και με αφορμή κάποιες καταθέσεις, η οικογένεια του 62χρονου θύματος φάνηκε να αμφισβητεί ότι το αγοράκι είναι βιολογικό παιδί του άτυχου καρδιολόγου και έτσι κίνησε τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, τον περασμένο Φεβρουάριο, έκρινε ομόφωνα ένοχη την 39χρονη χήρα για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του συζύγου της. Κάποιες ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε απλή συνέργεια.

Όμως το δικαστήριο ήταν αμείλικτο καθώς είχε την άποψη ότι η 39χρονη ήταν εκείνη που προκάλεσε στον εραστή της, τον 38χρονο αστυνομικό, την απόφαση να βγάλει από τη μέση τον καρδιολόγο.