Αίθριος ο καιρός στην Κρήτη – Προσοχή στους ανέμους

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο… προειδοποιεί


Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα καθώς και την Κρήτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Πιο συγκεκριμένα για την Κρήτη ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός ωστόσο θα κυριαρχήσουν βοριάδες έντασης 5 με 6 μποφόρ που τοπικά θα φτάσει και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου… προειδοποιεί

Με αφορμή τους ισχυρούς ανέμους το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί τους πολίτες του Ηρακλείου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

– Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.