Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού

Απερρίφθη από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά το αίτημα του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκισή του λόγω προβλημάτων υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο με το υπ´ αριθμ. 180/2018 βούλευμά του , όπως και ο εισαγγελέας στην πρότασή του, καταλήγει ότι ο καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τρομοκρατικές ενέργειες της 17 Νοέμβρη πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, αν και με διαφορετικό σκεπτικό.

Κατά τους δικαστές , το αίτημα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί τώρα καθώς λόγω των πολλαπλών ισοβίων θα πρέπει ο αιτών για να υπαχθεί στο άρθρο 110 Α του Ποινικού Κώδικα να έχει εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, κάτι που δεν υφίσταται στην προκειμένη περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόταση του Αντεισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, την οποία είχε αποκαλύψει ολόκληρη η Realnews, ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το 110 Α, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν μιλά για όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Από κει και έπειτα ο κ.Τσορμπατζόγλου σημείωνε ότι αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν… θα καταστεί πόλος έλξεως , καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».