«Αγρίεψε» ο καιρός στην Κρήτη – Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς

Άνεμοι «σφυροκοπούν» το νησί – δεμένα τα πλοία


Οι ισχυροί άνεμοι, οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που λίγο πριν την Πρωτοχρονιά «αγρίεψε». Απαγορευτικό απόπλου μέχρι νεωτέρας ισχύει στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης και καλό θα ήταν οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παραμείνει ίδιο μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρει:

Οι ενισχυμένοι, έως και Θυελλώδεις,  Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα προκαλέσουν τουλάχιστον για την Κρυιακή έως και τη Δευτέρα  προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού μας, λόγω του υψηλού κυματισμού στο Αιγαίο.

Η μικρή έστω εξασθένηση τους από την Δευτέρα το βράδυ, εφόσον επιβεβαιωθεί από τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, θα αποκαταστήσει και πάλι τα δρομολόγια των πλοίων. Πάντως η ένταση των ανέμων στην Κρήτη θα είναι στα 5 – 6, τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ, με εξαίρεση δυτικές και νότιες περιοχές της Κρήτης όπου εκεί η μέγιστη ένταση των ανέμων θα φθάνει πρόσκαιρα έως και τα 8 Μποφώρ. Υψηλός όμως θα είναι ο κυματισμός στο βόρειο παράκτιο μέτωπο της Κρήτης και ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα. Μεγαλύτερη εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σταδιακά από την Τρίτη το πρωί, με την ένταση τους μέχρι το βράδυ της παραμονής να φθάνει έως και τα 4 Μποφώρ.

Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

Μάλιστα ήδη καταγράφηκαν και τα πρώρα προβλήματα αφού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον Ομαλό λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και μηχανήματα αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο για να αποχωρήσουν.