Αγριόμαντρα: Το απόμερο «διαμάντι» του Λασιθίου με τα τιρκουάζ νερά – ΒΙΝΤΕΟ

Από άκρη σε άκρη της Κρήτης, συναντάμε μοναδικής ομορφιάς παραλίες για κάθε γούστο και προτίμηση. Παραλίες χιλιομέτρων με κάθε άνεση, παραλίες που αξίζουν τις δύσκολες διαδρομές μέχρι να απολαύσεις τα νερά τους και πολύ μικρούς απομονωμένους ορμίσκους που αποτελούν την πιο ευχάριστη έκπληξη για βουτιές και στιγμές χαλάρωσης. Ένα από αυτά τα απόμερα «διαμάντια» του νησιού είναι η παραλία Αγριόμαντρα στο Λασίθι…

Η απομονωμένη αλλά γραφικότατη παραλία που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου, είναι η κατάληξη του σύντομο φαραγγιού της Αγριόμαντρας. Το φαράγγι είναι μάλιστα και ο μόνος τρόπος να προσεγγίσει κάποιος την πανέμορφη παραλία με τα τιρκουάζ νερά.

Η διάσχιση του φαραγγιού δεν είναι δύσκολη και διαρκεί μόλις 15 λεπτά που σίγουρα αξίζουν το κόπο όταν καταλήξετε στον ορμίσκο που όλο και περισσότεροι επιλέγουν για μπάνιο κάθε καλοκαίρι.

Η Αγριόμαντρα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μικρό λιμάνι κατά την Ενετοκρατία και διακρίνονται κτιριακά κατάλοιπα τριγύρω. Μέχρι και το 1920 το απάνεμο λιμάνι χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά πυρήνας, ζώων και άλλων φορτίων στον Άγιο Νικόλαο, καθώς δεν υπήρχε οδικό δίκτυο στην περιοχή. Εδώ υπήρχε μικρό τελωνείο και ένα πηγάδι για την άντληση νερού.

Δείτε παρακάτω το σούπερ βίντεο που δημοσίευσε ξένος τουρίστας ο οποίος μαζί με την παρέα του απόλαυσε μια αξέχαστη μονοήμερη εκδρομή στην Αγριόμαντρα: