Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στους δρόμους της Κρήτης

Τραγωδία στους δρόμους της Κρήτης μετά το νέο θανατηφόρο τροχαίο από τη σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 11 περίπου το βράδυ, όταν ένα αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκε με μηχανάκι με αποτέλεσμα ένα άτομο να βρει ακαριαίο θάνατο ενώ ένα ακόμα τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και οι δύο επέβαιναν στη μηχανή, με τον τραυματία να μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά τραύματα.

Διεξάγεται προανάκριση προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του συμβάντος.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη φτάνουν στους 53.

Τα στοιχεία που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν μια αυξητική τάση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που παρατηρείται γενικότερα στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια.

«Όταν η εκπαίδευση είναι πολύ συγκεκριμένη και πάντως δεν βοηθά στο να αντιμετωπιστούν χρόνιες και παγιωμένες κακές αντιλήψεις στους οδηγούς, όταν η συντήρηση των οχημάτων είναι από πλημμελής έως ανύπαρκτη και όλο αυτό συνοδεύεται από υποδομές που όλοι έχουμε καταλήξει στο ότι επιβάλλεται να γίνουν, αλλά δεν έχουν γίνει, θα φάνταζε ουτοπικό να πιστεύουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με ένα μαγικό ραβδί» ανέφερε ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης.

Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση για νέο στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων….