Ακρίβεια: Με αφανισμό κινδυνεύει το ζωικό κεφάλαιο της Κρήτης (βίντεο)

Οι αυξήσεις στις ζωοτροφές οδηγούν σε υποσιτισμένα τα κοπάδια των κτηνοτρόφων – Ο πολλαπλασιασμός των τιμών στις πρώτες ύλες λένε κτηνοτρόφοι αλλά και παραγωγοί, δημιουργούν μια δραματική κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέπειες θα έχει


Με αφανισμό κινδυνεύει το ζωικό κεφάλαιο της Κρήτης, με δεδομένες τις αυξήσεις στις ζωοτροφές που έχουν αφήσει υποσιτισμένα τα κοπάδια των κτηνοτρόφων.

Ο πολλαπλασιασμός των τιμών στις πρώτες ύλες λένε κτηνοτρόφοι αλλά και παραγωγοί, δημιουργούν μια δραματική κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συνέπειες θα έχει.

Μέχρι και πενταπλασιασμό του κόστους εμφανίζουν κάποια σκευάσματα, την ώρα που και τα κοντέινερ από την Κίνα όπως εξηγούν, τα οποία φέρνουν πρώτες ύλες από 1500 ευρώ η τιμή τους εκτοξεύθηκε στις 15 χιλιάδες ευρώ.

Κτηνοτρόφοι και παραγωγοί, εμφανίζονται αδύναμοι να αντιμετωπίσουν το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας, με τον πρωτογενή τομέα του νησιού, όπως εξηγούν να δέχεται την χειρότερη επίθεση που έχει ποτέ καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.