Αλλαγή δεδομένων για το άνοιγμα του Sunwing στο Μακρύ Γιαλό

Ένα ιστορικό ξενοδοχείο του Λασιθίου που σε πολύ μεγάλο  βαθμό δίνει τον τόνο στην τουριστική κίνηση του Μακρύ Γιαλού, φαίνεται πως είναι έτοιμο τελικά να ανοίξει, παρά την αρχική ενημέρωση που υπήρχε πως θα είναι κλειστό.

Η διοίκηση του SunWing που εδώ και δεκαετίες λειτουργεί μέσα στον Μακρύ Γιαλό, έχει στις προθέσεις της να ανοίξει έστω και αρκετά αργότερα με το άνοιγμα να προγραμματίζεται για τις 30 Ιουλίου. Αυτή είναι η ενημέρωση που υπάρχει εδώ και μερικές μέρες στους εργαζόμενους όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νίκος Καρηχημάκης.

Αυτό που δεν έχει γνωστό όπως λέει, είναι τα ποσοστά πληρότητας που υπάρχουν καθώς και το ποσοστό εργαζομένων που πρόκειται να προσληφθεί, όμως προς το παρόν τα νέα δεδομένα σίγουρα ακούγονται με ικανοποίηση στους περισσότερους από 160 εργαζόμενους του ξενοδοχείου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η εικόνα με τα κλειστά μαγαζιά και ένα Μακρύ Γιαλό με ελάχιστο κόσμο στα τέλη Ιουνίου είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, τόνισε.

Το άνοιγμα των πτήσεων από Σουηδία προς Ελλάδα ήταν ο παράγοντας που έπαιξε καθοριστικό ρόλο αλλά και το ότι φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον από τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα και αυτό ήταν που άλλαξε την απόφαση όπως λέει ο κ. Καρηχημάκης.