Ανάρπαστες οι χειρουργικές μάσκες και στα φαρμακεία της Κρήτης

Ανάρπαστες έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα οι χειρουργικές μάσκες όχι μόνο στην Κίνα λόγω (του κορωναιού) αλλά και στην χώρα μας.


Το φαινόμενο παρατηρείται και στην Κρήτη με τα φαρμακεία να έχουν κυριολεκτικά ξεπουλήσει αυτό το είδος.

Αν αναλογιστεί δε κανείς ότι εκτός από τον κορωναιό την περίοδο αυτή είναι σε έξαρση και άλλου είδους ιώσεις οι χειρουργικές μάσκες για λόγους προστασίας είναι απαραίτητες.

Στην Κίνα αυτή τη στιγμή η τιμή μίας μάσκας ανέρχεται στα εβδομήντα ευρώ και για το λόγο αυτό οι Κινέζοι που ζουν και εργάζονται στο νησί αγοράζουν κουτιά, τα οποία περιέχουν πάνω από διακόσιες μάσκες και τις στέλνουν στην πατρίδα τους.

Στη χώρα μας, η τιμή της χειρουργικής μάσκας είναι τα πέντε τεμάχια περίπου 1,70 ευρώ.

Οι Φαρμακοποιοί πάντως καταγγέλλουν κάποιους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και κάνουν “μπίζνες” με το συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνο Λουράντο “το οξύμωρο είναι ότι οι μάσκες αυτές έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα, εμείς τις έχουμε παραγγείλει και αγοράσει από εκεί και τώρα λόγω της κατάστασης τις πουλάμε στους Κινέζους”.

Ο κ. Λουράντος περιέγραψε και ένα πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε εντός του δικού του Φαρμακείου όταν δεκαπέντε Κινέζοι αποβιβάστηκαν από ένα βαν.

«Με το που μπήκαν οι Κινέζοι έφυγαν οι πελάτες. Πήραν ό,τι μάσκα βρήκαν και ό,τι απολυμαντικό για τα χέρια – δεν φαντάζομαι για να τα χρησιμοποιήσουν αλλά για να τα στείλουν στην πατρίδα τους».