Εγκληματική καθυστέρηση στην αναζήτηση των ληστών 3 μέρες μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης

Δύο υπηρεσίες της Αστυνομίας ( Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και η Ασφάλεια Αγίου Νικολάου) προσπαθούν να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα μετά τον χαρακτηρισμό από την ΕΛ.ΑΣ. ως διάρρηξη και κλοπή μιας καραμπινάτης ληστείας, η οποία διερευνάται εάν συνδέεται με το θάνατο της ηλικιωμένης πριν λίγες ημέρες στη Ζήρο Σητείας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υπόθεση η οποία προκαλεί πολλά ερωτήματα για τους χειρισμούς και τις πρακτικές που ακολούθησε η Αστυνομία, έχει ζητήσει ενημέρωση το Αρχηγείο του Σώματος, ενώ οι εξελίξεις είναι σε γνώση και των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Το βέβαιο είναι ότι η υπόθεση – εάν δεν έπαιρνε τη δυσάρεστη αυτή τροπή-  θα «περνούσε στο ντούκου» , ο φάκελος θα έκλεινε με τον χαρακτηρισμό «κλοπή οικίας», με στόχο την αποφυγή πιέσεων για άμεση εξιχνίαση, κάτι που ζητείται τώρα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, και την εντολή η προανάκριση να διενεργηθεί από εξειδικευμένους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», από χθες στη Ζήρο βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί από το «Οργανωμένο Έγκλημα», οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την αποκάλυψη της ταυτότητας των τριών ληστών.

Από τις έρευνες που ουσιαστικά ξεκίνησαν χθες, γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν στοιχεία, όπως για παράδειγμα ποιοι θα μπορούσαν να ξέρουν ότι η ηλικιωμένη είχε χρήματα στο σπίτι της, τη διαδρομή που επέλεξαν για να διαφύγουν, να ληφθούν καταθέσεις συγγενών και γειτόνων κοκ.

Στην κατάθεσή της πάντως  η άτυχη ηλικιωμένη έκανε λόγο για τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν σίγουρο ότι ήταν Έλληνας. Και οι τρεις είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ φαίνεται να φορούσαν και γάντια.

Όπως μας είπε υψηλόβαθμη αστυνομική πηγή, η 88χρονη έδωσε λεπτομερή κατάθεση, μέσα από την οποία αναφέρθηκε μόνο στο γεγονός ότι της έδεσαν με ένα σεντόνι τα χέρια, δεν τη χτύπησαν  και – σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ενημέρωσης- όταν προσπάθησαν να της κλείσουν το στόμα, εκείνη τότε δάγκωσε τον έναν στο δάκτυλο.

Όμως ακόμα και να ευσταθούν οι πληροφορίες αυτές που τώρα διαρρέονται αφειδώς, πρόκειται για τον ορισμό της ληστείας κι όχι για μια απλή διάρρηξη οικίας, όπως επισήμως η τοπική αστυνομία ανέφερε, αρχικώς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος εντόπισε τα χτυπήματα που δέχτηκε η ηλικιωμένη, κάνοντας λόγο για εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία τραύματος.

Έκκληση

Έκκληση για όποιον γνωρίζει το παραμικρό απευθύνει η ανιψιά της 88χρονης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, μετά από χτυπήματα που δέχτηκε από ληστές στη Ζήρο του δήμου Σητείας.

Σε ανάρτησή της στο facebook , η Έλλη Αχλαδιανάκη αναφέρει:

«Σας παρακαλούμε αν έχετε δει οτιδήποτε το Σάββατο το βράδυ που έγινε η ληστεία, μεταξύ 21:45-23.00, πείτε το σε εμάς ή στην Αστυνομία.

Οτιδήποτε σε εσάς φανεί ασήμαντο, για την Αστυνομία ίσως να είναι ένα ακόμη φωτεινό σημείο..

Σας παρακαλούμε βοηθήστε να βρεθούν τα καθάρματα και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».