Καρέ – καρέ η αναπαράσταση της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Εντυπωσιακές εικόνες δείχνουν πώς η Αστυνομία έφτασε στο κρησφύγετο των απαγωγέων και ελευθέρωσε μετά από έξι μήνες ομηρίας τον Μιχάλη Λεμπιδάκη

Σκηνές από ταινία του Χόλυγουντ θυμίζει το βίντεο που γύρισε η Αστυνομία για την αναπαράσταση της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν στην μάντρα αυτοκινήτων όπου οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο τον επιχειρηματία, περιμένοντας λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Όλη η επιχείρηση καταγράφεται από την αρχή έως το τέλος, όταν συλλαμβάνονται οι δύο φρουροί του και ο ίδιος οδηγείται στην ελευθερία.

Οι εικόνες θα προβληθούν στην εκπομπή “Ρεπορτάζ” της Ευτυχίας Πενταράκη στη “Νέα Τηλεόραση”, ενώ ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης μιλάει για την υπόθεση της απαγωγής, τονίζοντας πως “η υπόθεση ήταν μια από τις δυσκολότερες σε όλη την καριέρα του των 35 ετών”.

Η απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την αστυνομία έγινε τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου του 2017, 186 ημέρες μετά την απαγωγή του, στις 30 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Στις επτάμισι το πρωί εκείνης της ημέρας έγινε έφοδος στην αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας στο Ρέθυμνο, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον 53χρονο Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεμένο πάνω σε στρώμα με αλυσίδα στο πόδι.

Oι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων με θερμική κάμερα, κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους απαγωγείς καθώς η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εβδομάδες πριν, πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας.