Αναστάτωση στην Κρήτη: Απόφαση(;) για να αποβιβάζονται ασθενείς με κοροναϊό στα νότια | ΦΩΤΟ

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο δήμο Φαιστού και ολόκληρη τη Μεσαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, έγγραφο που έφθασε στον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων κάνει γνωστό πως στα νότια παράλια θα μπορούν να προσεγγίζουν πλοία στα οποίοι επιβαίνουν ασθενείς με covid-19 και ιδιώτες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με αμοιβή θα τους παραλαμβάνουν με μικρά σκάφη για να τους πηγαίνουν στο Λιμάνι. Από κει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία του νησιού και ειδικά του Ηρακλείου.

Η πληροφορία έχει βγάλει στα «κάγκελα» τους τοπικούς φορείς που ήδη προσπαθούν να λάβουν το έγγραφο που έχει φτάσει στους Καλούς Λιμένες για να έχουν τις λεπτομέρειες.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Αφήσαμε να γίνει με την γυναίκα από την Αργεντινή, αλλά ως εκεί. Έχουμε λίγα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας, ας τα κρατήσουμε για τους ασθενείς του νησιού» λέει στο Creta24 ο δήμαρχος Φαιστού Γρ. Νικολιδάκης.

Ο ίδιος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ Κρήτης ανέφερε πως από χθες δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονται στην περιοχή.

«Και σήμερα από το πρωί βλέπουμε στους χάρτες ένα – δύο κρουαζιερόπλοια που γυροφέρνουν στην περιοχή. Λόγω ομίχλης δεν μπορούμε να διακρίνουμε καλά, μια πηγαίνουν προς δύση μία προς ανατολή αλλά δεν απομακρύνονται», τόνισε ο κ. Νικολιδάκης.

Ο ίδιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Φασομυτάκη και Ανδρέα Πωλιουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Καργάκη και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με ίδια μέσα απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στους Καλούς Λιμένες. όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του e-mesara.

 

Να θυμίσουμε πως από εκεί έγινε η μεταφορά της γυναίκας από την Αργεντινή που επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο.

Τέλος παραθέτουμε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την διαδικασία που θα ακολουθείται με τα πλοία:

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας»

Η διάταξη που αφορά την προετοιμασία των λιμενικών υπηρεσιών δεν έχει καμία σχέση με καταπλέοντα πλοία λέει ο Λιμενάρχης Ηρακλείου

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο Cretalive ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, οι τοπικές υπηρεσίες δεν έχουν λάβει κανένα σχετικό αίτημα από κάποιο πλοίο που βρίσκεται στην περιοχή. Ο ίδιος επεσήμανε ακόμα ότι και τα δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 ναυτικών μιλίων από την ακτή και δεν έχουν ζητήσει να προσεγγίσουν.

Σχετικά με τις πληροφορίες για έγγραφο που δίνει το «πράσινο φως» για αποβίβαση ασθενών στα λιμάνια της περιοχής, ο κ. Δουβής υπογραμμίζει ότι το μόνο έγγραφο που έχουν πάρει αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30ης Μαρτίου, το οποίο και αναφέρεται στην όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία των λιμενικών υπηρεσιών, για την περίπτωση στην οποία χρειαστεί να αντιμετωπίσουν σχετικά ζητήματα.