Ανοίγει η κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Οι εντατικές εργασίες που ήταν εδώ και δύο εβδομάδες περίπου σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας φτάνουν στο τέλος του και η νέα κλινική κορονοϊού είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη λειτουργία της, ευτυχώς χωρίς κόσμο που να χρειάζεται νοσηλεία.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μανώλης Καλλιονάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η νέα αυτή κλινική, στην ουσία η πρώην Παθολογική, που θα είναι αποκομμένη από το υπόλοιπο Νοσοκομείο, θα μπορέσει να λειτουργήσει πιθανότατα από αύριο.

Στο νέο τμήμα αυτό κορονοϊού θα είναι επικεφαλής ο γιατρός κ. Πετράκης και μαζί με μια μικτή ομάδα γιατρών με βάρδιες θα απασχολούνται μόνο εκεί. Οι διευθυντές των υπόλοιπων κλινικών του Νοσοκομείου παραμένουν στη θέση τους ώστε να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του Νοσοκομείου.

Στη νέα κλινική θα υπάρχουν 3 εξωτερικά ιατρεία, ένα πνευμονολογικό, ένα παθολογικό και ένα αυξημένης φροντίδας όπου θα υπάρχει και αναπνευστήρας, ώστε άτομα ύποπτα για κρούσματα, να εξετάζονται και να φιλοξενούνται προσωρινά εκεί χωρίς να χρειαστεί να μπουν στο χώρο της νέας κλινικής.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο θα υπάρχει ένας κεντρικός συντονιστής στην πύλη που θα αναλάβει τον έλεγχο να διανέμει σωστά τους ασθενείες στα διάφορα τμήματα ανάλογα με τις ανάγκες τους. Παράλληλα ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε πως όσοι χρειάζονται συνταγογραφήσεις και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με άλλο τρόπο καλούνται να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με το Νοσοκομείο για να ξέρουν πότε βολεύει να κάνουν την επίσκεψή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένουν στο βόρειο πάρκινγκ του Νοσοκομείου με το βιβλιάριό τους, και εκεί θα εξυπηρετούνται από γιατρό η νοσηλευτές.

Ο κ. Καλλιονάκης ανέφερε επίσης πως στο νοσοκομείο έχουν αναλάβει καθήκοντα 2 νέες νοσηλεύτριες, αναμένονται άλλες 2 τις επόμενες μέρες, όπως και 4 γιατροί, ένας παθολόγος, ένας αναισθησιολόγος, ένας πνευμονολόγος και ένας παιδίατρος).

Mέχρι στιγμής από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχουν σταλεί 15 ύποπτα κρούσματα κορονοϊού για ανάλυση και όλα είναι αρνητικά.