Απάτες στην Κρήτη: “Σας βάλαμε κατά λάθος παραπάνω χρήματα”

Στα ίχνη πέντε ατόμων που είχαν κάνει επάγγελμα τις απάτες έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πέντε Έλληνες οι οποίοι από τις αρχές του 2019 μέχρι και που αποκαλύφθηκε η δράση τους, είχαν εξαπατήσει δύο επιχειρηματίες ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους οκτώ.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα πέντε άτομα παρίσταναν τους επαγγελματίες και έλεγαν στα υποψήφια θύματά τους ότι ενδιαφέρονται να αγοράσουν προϊόντα για δήθεν επιχείρηση που διαθέτουν.

Στη συνέχεια, όταν έπρεπε για παράδειγμα να καταβάλλουν το ποσό των 500 ευρώ, έπειθαν τα θύματά τους ότι αντί για 500 ευρώ, είχαν, από λάθος καταβάλλει 1.000 με αποτέλεσμα να ζητούν πίσω τα 500 ευρώ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ωστόσο με εικονικές συναλλαγές έπειθαν τους επιχειρηματίες οι οποίοι δυστυχώς… πλήρωσαν το προϊόν που πούλησαν αντί να πληρωθούν γι’ αυτό.

Οι συγκεκριμένοι πέντε σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, εμπλέκονται σε 2 τετελεσμένες απάτες και σε 8 απόπειρες ενώ η δράστη τους εξαπλώνεται σε όλη την Κρήτη.