Απεγνωσμένη έκκληση από 58χρονη: «Μη μου κόψετε το ρεύμα, θα μείνω χωρίς οξυγόνο!»

Κόβουν το ρεύμα… και το οξυγόνο σε 58χρονη


Σε αδιέξοδο βρίσκεται μια 58χρονη γυναίκα, που μέσα στα σοβαρά προβλήματα υγείας που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει, κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα λόγω μεγάλου χρέους στη ΔΕΗ…

Πρόκειται για την κ. Ευθυμία Σκουπάκη από τον Άγιο Βασίλειο, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με το δυσθεώρητο ποσό οφειλής στη ΔΕΗ των 4.372 ευρώ, ως απόρροια συσσωρευμένων υπολοίπων τα οποία δεν μπόρεσε να πληρώσει.

Καθώς δε δύναται ούτε τώρα να πληρώσει, όπως είναι φυσικό, αυτό το τεράστιο ποσό, η ΔΕΗ για να μη της κόψει την παροχή, της ζητά να καλύψει τουλάχιστον το ποσό των 1.500 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια να αποπληρώσει σε δόσεις το υπόλοιπο. Όμως τα λιγοστά χρήματα της σύνταξης με τα οποία καλείται να ζήσει δεν τις αφήνουν το περιθώριο να κάνει οικονομία και να μαζέψει το ποσό που της ζητά η ΔΕΗ. Έτσι κινδυνεύει, εάν δε βρεθεί λύση στο πρόβλημά της, μετά τις 20 Ιουνίου να μείνει χωρίς ρεύμα αλλά και χωρίς… οξυγόνο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κ. Ευθυμία εδώ και χρόνια υποφέρει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια σοβαρού βαθμού (εμφύσημα). Επιπλέον πάσχει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και εκφυλιστική σπονδυλαρθροπάθεια με μεγάλου βαθμού λειτουργικές διαταραχές. Σύμφωνα με τα παραπάνω, το συνολικό ποσοστό της αναπηρίας της ανέρχεται σε 80%.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, απαραίτητο εξάρτημα για να κρατηθεί στη ζωή είναι ο νεφελοποιητής, συσκευή η οποία διευκολύνει τη χορήγηση των εισπνεόμενων φαρμάκων για την καταπολέμηση παθήσεων του αναπνευστικού, την οποία είναι αναγκασμένη να χρησιμοποιεί κάθε δύο ώρες τη μέρα. Η συσκευή αυτή όμως για να λειτουργήσει πρέπει να είναι συνδεμένη στο ρεύμα. Άρα, εάν η ΔΕΗ της κόψει την παροχή, αυτομάτως της κόβει και το δικαίωμα στη ζωή…