Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στη δίκη Γιακουμάκη

Συντετριμμένοι οι γονείς του Β. Γιακουμάκη

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια που υποβαλλόταν από συμφοιτητές του περιέγραψε χθες στην κατάθεση της  πρώην σπουδάστρια στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της δίκης των εννέα Κρητικών που κατηγορούνται  για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η μάρτυρας, η οποία διανύει τον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης, βρέθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων από άλλη περιοχή της χώρας για να καταθέσει τη δική της μαρτυρία για τα όσα είδε να γίνονται στον άτυχο Βαγγελη Γιακουμάκη.

Η κοπέλα ήταν από τους ελάχιστους μάρτυρες που κατέθεσε ότι είδε να ασκείται βία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, περιγράφοντας μάλιστα ένα περιστατικό όπου τον χτυπούσαν στο πρόσωπο και τον έφτυναν.

Η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη με τις ύβρεις και τις απειλές ενός εκ των Κρητικών όταν για δική της υπόθεση, που αφορούσε στην βαθμολογία, θέλησε να διαμαρτυρηθεί στους υπεύθυνους της Σχολής. Τότε, ο Κρητικός την απείλησε βγάζοντας μάλιστα και μαχαίρι.

Το περιστατικό, σύμφωνα με όσα είπε, το ανέφερε στην διεύθυνση της Σχολής και το μόνο που έγινε ήταν μία παρότρυνση την επόμενη ημέρα να μην υπάρχουν μαχαίρια στα δωμάτια της εστίας.

Περιέγραψε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ως ένα πολύ καλό, ήσυχο και μετρημένο παιδί. Ήρεμο χαρακτήρα που ποτέ δεν προκαλούσε το παραμικρό.

Η μάρτυρας στη δίκη Γιακουμάκη έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
Η μάρτυρας έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Η μάρτυρας δέχθηκε πλήθος πιεστικών ερωτήσεων από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, υπεβλήθη αίτημα για διακοπή της δίκης με τους δικηγόρους των Κρητικών να ισχυρίζονται ότι η κατάθεση της μάρτυρος πρέπει να συνεχιστεί, ενώ έκαναν λόγο και για αντιφάσεις με άλλες μαρτυρίες.

Ο Εισαγγελέας έδρας σημείωσε ότι η συγκεκριμένη μάρτυρας ήταν απολύτως συνεπής με την κατάθεσή της στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ ρωτήθηκε ενδελεχώς χωρίς να αλλάξει το παραμικρό. Μετά από αρκετές διακοπές η δίκη αποφασίστηκε να συνεχιστεί σήμερα.