Δημόσιο: Απολύθηκαν 240 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Την απόλυση 240 δημοσίων υπαλλήλων για πειθαρχικά παραπτώματα εντός του 2018 γνωστοποίησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου με συνέντευξη της, στο ραδιόφωνο «news24/7».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι το 2018 έγιναν 240 απολύσεις επίορκων υπαλλήλων για πειθαρχικά παραπτώματα μέσω της πειθαρχικής διαδικασίας. Η ίδια επίσης ανέφερε ότι με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα δίνεται «προθεσμία τριών ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις που αφορούν πειθαρχικά θέματα». Εντός του συγκεκριμένου διαστήματα πρόσθεσε θα «πρέπει να εκδικάζονται οι υποθέσεις και να υπάρχει απόφαση είτε για αθώωση του υπαλλήλου είτε για καταδίκη του και άρα αποχώρηση του από το δημόσιο».

Η ίδια αναφέρθηκε και στην πορεία της αξιολόγησης το δημόσιο τομέα και αφού ξεκαθάρισε ότι «καταργήθηκε η διαθεσιμότητα που επί ΝΔ συνδεόταν με την αξιολόγηση», πρόσθεσε: Μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 είχε αξιολογηθεί το 85% των υπόχρεων δημοσίων υπαλλήλων, από το οποίο το 82% ψηφιακά».

Σημείωσε ότι δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2019 και πρόσθεσε ότι «πέραν της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, θα υπάρξει και αυτή των Θεσμών και των μεταρρυθμίσεων.

Τόνισε ότι με νόμο 4590/19, δημιουργήθηκε ειδική υπηρεσία που θα παρακολουθεί τις δομές και λειτουργίες του δημοσίου. Επιπλέον πρόσθεσε ότι για αποδώσει ένα δημόσιος υπάλληλος δεν χρειάζεται μόνο αξιολόγηση αλλά «επιμόρφωση, στήριξη και μετεκπαίδευση».