Αποστράτευσαν τον Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής που είχε αποκαλύψει ότι γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι

Τέλος διαδρομής για τον συντονιστή υποστήριξης του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, υποστράτηγο Ιωάννη Ράμφο, ο οποίος είχε καταθέσει πως γνώριζαν για νεκρούς στο Μάτι, πριν από την κρίσιμη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Ράμφος, από τις 8 το βράδυ είχε ενημερώσει τα κεντρικά για νεκρούς, ενώ στις 11 έδωσε και τον συγκεκριμένο αριθμό για τους νεκρούς που έχει βρει.

 «Στις 8 προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο», είχε πει για τη μοιραία βραδιά της 23ης Ιουλίου.Στις 11 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων, μεταξύ τους και παιδιά».

Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «…αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς».

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής και τους αρμόδιους υπουργούς, δεν έγινε καμία κουβέντα για τους νεκρούς. Όλοι διαβεβαίωναν τον Αλέξη Τσίπρα οτι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα- ενώ στην πραγματικότητα τα πάντα είχαν καταστραφεί και ήδη θρηνούσαμε νεκρούς.