Απόπειρες κλοπών και βανδαλισμοί σε σπίτια και αυτοκίνητα στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας

Για τα πρόσφατα περιστατικά κλοπών σε περιοχές λίγο έξω από την Ιεράπετρα, στις Μπουντούλες και αλλού, έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο Ράδιο Λασίθι, τώρα όμως τα παράπονα που γίνονται από κατοίκους έρχονται μέσα από την πόλη και συγκεκριμένα από την παλιά πόλη και τα στενά της Κάτω Μεράς στην Ιεράπετρα.

Όπως μας λένε κάτοικοι της περιοχής, από τα περασμένα Χριστούγεννα και ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο, έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά όπου είτε με την πρόθεση κλοπής είτε βανδαλισμού, έχουν βρει τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους με πολλές ζημιές με τους ίδιους τις νύχτες να βρίσκονται σε «επιφυλακή» για να προλάβουν ότι μπορούν.

Χθες το βράδυ έγινε το τελευταίο περιστατικό με άγνωστους να σπάνε και να παίρνουν τον καθρέπτη από αυτοκίνητο στην περιοχή κοντά στο ΙΚΑ. Το ίδιο αυτοκίνητο είχε γίνει ξανά στόχος πριν από δύο μήνες όταν κάποιοι έσπασαν το παρμπρίζ του οχήματος, όμως δεν υπήρχε κάτι για πάρουν, ενώ το ίδιο συνέβη την ίδια και τις επόμενες μέρες και σε άλλα αυτοκίνητα της γειτονιάς.

Οι ζημιές σε αυτοκίνητα δεν είναι οι μοναδικές αφού κάτοικος της ίδιας περιοχής μας είπε πως το τελευταίο διάστημα βρίσκει διαρκώς σπασμένα παράθυρα και πόρτες στο σπίτι της, χωρίς να έχει συμβεί κάποια κλοπή.

Πρόσφατα μάλιστα κάποιοι πέταξαν στο σπίτι πολλά μεγάλα λεμόνια τα οποία έσπασαν μια γυάλινη πόρτα η οποία τραυμάτισε την ιδιοκτήτρια.

Όλα αυτά έχουν καταγγελθεί στο ΑΤ Ιεράπετρας, χωρίς να μπορεί να δοθεί κάποια συγκεκριμένη λύση αφού αυτό που προτείνεται είναι να γίνει μήνυση κατ’ αγνώστων και εφόσον μελλοντικά γίνει κάποια σύλληψη θα μπορέσουν να αναζητηθούν ευθύνες.