Απόφαση “ορόσημο” – Δανειολήπτες διέγραψαν εντελώς τα χρέη τους!

Και γλίτωσαν την περιουσία τους με μία πολύ μικρή δόση …

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση εξέδωσε το Εφετείο Χανίων, θεραπεύοντας τελεσίδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, για οικογένεια δανειοληπτών, που κατέφυγε σε αυτό, ζητώντας μεγαλύτερη θεραπεία, καθώς παρά το μεγάλο “κούρεμα” των 95% και 76% αντίστοιχα σε χρέος 443.000 ευρώ, σε επτά τράπεζες, δεν δόθηκε η επιθυμητή για τα οικονομικά τους λύση.

Οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αδυνατούσαν να πληρώνουν την δικαστική δόση των 240 ευρώ το μήνα, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, για το στεγαστικό τους δάνειο, καθώς η οικονομική τους ρευστότητα είχε μειωθεί και το κόστος της επιβίωσης τους είχε αυξηθεί.

Γι’ αυτό επανήλθαν με αίτηση σε Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, όπου ,με την απόφασή του διαγράφηκαν όλα τα χρέη τους σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε έξι τράπεζες και ΜΟΝΟ για την διάσωση του σπιτιού, ορίστηκε μηνιαία δόση 66 ευρώ σε μία τράπεζα που είχαν στεγαστικό δάνειο..

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας οι δανειολήπτες είναι μέλη, πρόκειται για ζευγάρι δανειοληπτών, γονείς δύο ενηλίκων τέκνων, εκ των οποίων ο σύζυγος είναι συνταξιούχος, πρώην αστυνομικός υπάλληλος, η δε σύζυγος δεν εργάζεται, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

“Οι δανειολήπτες, εν προκειμένω, υπέβαλαν αίτημα υπαγωγής τους στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν.Κατσέλη το έτος 2012, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, ρυθμίστηκαν και διαγράφηκαν τα τραπεζικά χρέη του “υπερχρεωμένου ζευγαριού”, ενώ διασώθηκαν μια σειρά περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων και η πρώτη κατοικία τους.
Με την υπ. αρ. 481/2015, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, επετεύχθη αφενός η ρύθμιση των χρεών τους και αφετέρου η διαγραφή κατά ποσοστό 95% και 76% αντίστοιχα. Κυρίως όμως, επετεύχθη η διάσωση της κύριας κατοικίας τους καθώς και ιδιόκτητων αγροτεμαχίων.

Με την απόφαση του Δευτεροβαθμίου Δικαστηρίου ορίζονται:

– “Μηδενικές καταβολές” και για τους δύο δανειολήπτες
– Για την διάσωση της κατοικίας καταβολή ποσού 15,811,20 ευρώ, σε 240 δόσεις, μόνο στην τράπεζα που υπάρχει το στεγαστικό δάνειο, ήτοι μηνιαία δόση 66 ευρώ/μήνα

Τέλος, ως πιστοποιημένη ΄Ένωση Καταναλωτών Κρήτης, καλούμε τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους και επιθυμούν ρύθμιση, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ένωσης, καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 – 13.00, ή να επικοινωνήσουν μαζί μας”