Αριστέα Καλομοίρη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια: “Να ζήσουν ειρηνικά οι δύο οικογένειες”

Είδε τον πατέρα της να κείτεται νεκρός, ενώ ο αδελφός της οδηγήθηκε στη φυλακή. Η Αριστέα Καλομοίρη, η κόρη του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη, συγκλόνισε με τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στο «αντίο» του πατέρα της, όταν με λόγια παρηγορητικά έδωσε κουράγιο και στην οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, του έτερου θύματος του διπλού φονικού που σημειώθηκε στις 2 Μαΐου 2020 στα Ανώγεια.

«Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό», είχε πει αναφερόμενη και στον δολοφόνο του, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής. Οι γιοι των δύο οικογενειών ήρθαν στα χέρια. Μετά το επεισόδιο, ο Ξυλούρης επέστρεψε με το πιστόλι του. Ο 63χρονος Καλομοίρης προσπάθησε να αποτρέψει το κακό, έπεσε όμως νεκρός από τις σφαίρες του όπλου του 23χρονου. Στη θέα του σκοτωμένου πατέρα του, ο Μανώλης Καλομοίρης εκτέλεσε τον νεαρό Ξυλούρη.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, στις 22 Απριλίου, επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Μ. Καλομοίρη. Η Αρ. Καλομοίρη παίρνει θέση με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, όπου επιλέγει να δημοσιοποιεί τις απόψεις της από την αρχή της υπόθεσης. «Θλίβομαι βαθύτατα για την αυστηρότερα των ποινών στον υιό Εμμανουήλ Καλομοίρη.

Ισόβια και επτά χρόνια. Τον εξίσωσαν με ένα δολοφόνο, εγκληματία, ουδένα ελαφρυντικό, ούτε εν βρασμώ ψυχής, όντας ο πατέρας του ξεψυχισμένος». Σε άλλη ανάρτησή της σημειώνει: «Θα ξαναπώ, σεβόμενη απόλυτα τη μνήμη του Γιώργη Ξυλούρη, ότι εκείνος πρώτος σκότωσε τον άοπλο και με διάθεση να κατευνάσει τα πνεύματα Λευτέρη Καλομοίρη. Και ακολούθησε εκείνος.

Χάθηκαν δύο άνδρες και άφησαν πίσω τους οικογένειες, παιδιά, φίλους. Η στιγμή δεν γυρίζει πίσω. Ομως, η ζωή που είναι εδώ δεν μπορεί να καταδικάζει ένα νέο άντρα που την ίδια στιγμή πυροβολεί. Ούτε μετά από δύο μέρες ούτε μετά από ένα μήνα. Παραδόθηκε αντρίκια, αν και ψυχρά συνεχίζει να λέει ότι θα έκανε το ίδιο».

«Επνιξε το μέλλον του»

Η Αρ. Καλομοίρη περιγράφει τον αδελφό της όπως εκείνη τον έζησε τόσα χρόνια, πριν γίνει γνωστός στο πανελλήνιο μετά το φονικό που συγκλόνισε. «Πριν», όπως η ίδια γράφει, «από τη βραδιά που σημάδεψε τη ζωή του για πάντα, φέροντας πλέον ένα αμάρτημα που μέχρι στιγμής δεν έχει καταλάβει το βάρος που θα “κουβαλάει” σε όλη του τη ζωή.

Και ενώ από τη μια ακούγεται υπερβολικά αυστηρό, απαξιωτικό για τη ζωή και δη του Γιώργη, είναι τόση η αγάπη και η ταύτιση με τον πατέρα του, που δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει… Ο Μανώλης, λοιπόν, ο οποίος εκ των συνθηκών μόνος του έβαλε θηλιά και έπνιξε το μέλλον του ή μάλλον οι σφαίρες το αποτελείωσαν, εξακολουθεί να μην τον νοιάζει αυτό, πάρα μόνο ο χαμός του πατέρα του».

Στον αδελφό της δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. «Ενας 29χρονος ρωμαλέος ωραίος νέος, που ξεχώριζε από τα μικράτα του. Πρώτος στο ποδόσφαιρο με πολλές διακρίσεις και με ένα μέλλον ελπιδοφόρο, αν δεν το εγκατέλειπε για την πυγμαχία».

Η ενασχόλησή του με την πυγμαχία αλλά και η εργασία του στα νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου, όπου δούλευε ως πορτιέρης, άλλαξαν τον Μ. Καλομοίρη, σύμφωνα με την ανάρτηση στο προφίλ της αδελφής του. «Από ό,τι μου έχει πει φίλος που ήταν στο ρινγκ, σε μαθαίνει να χτυπάς. Δεν είναι σαν τις άλλες πολεμικές τέχνες. Αρα, τα χτυπήματα μπήκαν στην καθημερινότητά του και προφανώς λίγες ή περισσότερες φορές τον ακολούθησαν εκτός αγώνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εγκληματίας, δεν “μισέρεψε” κανέναν».