Αρνητικό και το τρίτο τεστ για τον 87χρονο

Σήμερα το δεύτερο τεστ για τον 76χρονο


Νέα εξέλιξη υπήρχε για τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αργά χθες τη νύχτα βγήκε το αποτέλεσμα του τρίτου τεστ για τον 88χρονο άνδρα, το οποίο είναι αρνητικό.

Υπενθυμίζεται ότι  το πρώτο τεστ είχε δείξει πως ο ηλικιωμένος άνδρας είχε προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ το δεύτερο είχε δείξει αρνητικό.

Μάλιστα, αυτή η διαφορά στα αποτελέσματα του τεστ είχε δημιουργήσει μία σύγχυση στην τοπική κοινότητα με την υπεύθυνη  της Κλινικής Covid του νοσοκομείου Χανίων, Αγγελική Δαμιανάκη να ξεκαθαρίζει τα πράγματα με ανάρτησή της στα social media.

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε «από τη στιγμή που το αρχικό δείγμα του 87χρονου ήταν θετικό σημαίνει ότι ο ασθενής έχει μολυνθεί από τον covid19 . Το δεύτερο δείγμα που βγήκε αρνητικό δεν αναιρεί ότι ο ασθενής πάσχει από covid 19. Ο ασθενής πάσχει από covid 19 κ το δείγμα ήταν ψευδως αρνητικό είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό , είτε ότι ο ιός έχει κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικο υλικό, είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Σήμερα το δεύτερο τεστ στον 76χρονο

Σήμερα αναμένεται να παρθεί νέο δείγμα από τον 76χρονο που επίσης έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην μονάδα covid-19 του νοσοκομείου Χανίων.

Παράλληλα, όλες οι επαφές τόσο των δύο ανδρών όσο και των γιατρών και του προσωπικού του ΠΑΓΝΗ όπου βρέθηκαν είναι «καθαρές» καθώς τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι ευτύχημα το γεγονός πως και οι δύο άνδρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα πέρασαν το κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα.