“ΑΡΠΑΓΕΣ” παιδιών: Τελικά ήταν… υπάλληλοι φροντιστηρίου!

Ανησυχούν οι γονείς για την πρόσβαση αγνώστων στα ονοματεπώνυμα των παιδιών τους

Από τη δήθεν αρπαγή μαθητών στην παραβίαση προσωπικών δεδομένωντο λευκό όχημα που αναστατώνει τον δήμο Xερσονήσου

Υπάλληλοι διαδικτυακού φροντιστηρίου ήταν σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο  άτομα με το λευκό όχημα  που επισκέπτονταν τα σπίτια μαθητών δημοτικού σε διάφορες περιοχές του δήμου Χερσονήσου κι όχι πιθανοί παιδόφιλοι ή άλλου είδους κακοποιοί.

Οι επισκέψεις αυτές που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και προβληματισμό σε γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, έγιναν πριν μερικές ημέρες και η παρουσία των υπαλλήλων σε σπίτια μαθητών είχε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη δεκάδων αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γονείς που φοβούνταν ακόμα και γι’ αρπαγές των παιδιών τους.

Όπως ανέφερε στην «Π» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας, «οι έρευνες που έγιναν έδειξαν ότι πίσω από αυτό το γεγονός δεν κρύβεται κάτι παράνομο, αλλά πρόκειται για εργαζομένους, οι οποίοι πράγματι επισκέπτονταν σπίτια μαθητών πουλώντας φορητούς υπολογιστές και βοηθήματα σε στικάκι, αξίας 900 ευρώ».

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα δύο άτομα που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές του δήμου, όταν ρωτήθηκαν  από γονείς πώς ήταν δυνατόν να γνωρίζουν ονόματα και διευθύνσεις μαθητών, απάντησαν ότι τη σχετική ενημέρωση την είχαν από το ίδιο το σχολείο.

Μάλιστα, στην τοπική αστυνομία έγινε γνωστό ότι τα συγκεκριμένα άτομα επισκέφθηκαν δύο με τρεις οικογένειες για να πουλήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα βοηθήματα αυτά μέσα στο στικάκι.

Μήνυση κατά αγνώστων

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπαιδευτικός σε σχολείο της περιοχής, όταν ενημερώθηκε από την αστυνομία για τους ισχυρισμούς των δύο υπαλλήλων σχετικά με την πηγή της ενημέρωσης των ονομάτων των μαθητών, υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, τονίζοντας ότι από το σχολείο του αλλά και από εκείνον προσωπικά δεν έχουν διαρρεύσει τα στοιχεία των μαθητών, κάτι που δε θα έκανε λόγω και του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα.

Οι γονείς πάντως από την πλευρά τους ήταν εύλογο να ανησυχήσουν για το πώς άγνωστοι γνώριζαν ονόματα ανηλίκων και διευθύνσεις των σπιτιών τους, κάτι που η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, αφού δεν βρέθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του φροντιστηρίου.

Η αρχή για να ξεκινήσει η έρευνα και να επέμβει η αστυνομία ήταν η ανάρτηση στο facebook γονέα, ο οποίος έγραψε:

«Προσοχή! Μόλις το έμαθα… Κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή και στα γύρω χωριά ένα άσπρο Ι.Χ. μικρό αμάξι, με δύο άνδρες περίπου 60 και 45 ετών, που γνωρίζουν τα ονόματα των παιδιών της οικογένειας και λένε ότι είναι από φροντιστήριο εκπαίδευσης σχολικών μαθημάτων. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία. Όποιος αντιληφθεί κάτι ας το αναφέρει».

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση απάντησαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούσαν την επέμβαση των διωκτικών Αρχών, την αύξηση της παρουσίας αστυνομικών έξω από τα σχολεία και τη μέγιστη προσοχή από γονείς και κηδεμόνες.