Αστραπόβροντο και καταρρακτώδεις βροχές στην Κρήτη – Προσοχή στο οδικό δίκτυο

Ήρθε τελικά η επιδείνωση του καιρού που είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι και «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κρήτη το απόγευμα της Πέμπτης. Η αρχή έγινε από τις πιο ορεινές περιοχές και επεκτάθηκε και στα βόρεια παράλια του νησιού με κεραυνούς και καταρρακτώδεις βροχές.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω της επιδείνωσης του καιρού η ορατότητα στο οδικό δίκτυο είναι περιορισμένη. Κατα τόπους μάλιστα τα φαινόμενα ήταν πολύ έντονα και η νύχτα έγινε μέρα από τα αστραπόβροντα.

Η πρόβλεψη του καιρού

Σύμφωνα  με τον Μανώλη Λέκκα πέρα από την επιδείνωση της Πέμπτης «Αναμένεται μια σταδιακή αλλαγή στο σκηνικό του καιρού… από την Παρασκευή οι βοριάδες θα φέρουν περισσότερες βροχές στο νησί μας».

Οι νότιες και δυτικές περιοχές του νησιού είναι εκείνες που θα επηρεαστούν περισσότερο . Η μεταβολή στον καιρό θα φέρει και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως προς τα τέλη της εβδομάδας.

Η εισβολή ψυχρής αέριας μάζας από την Παρασκευή θα προκαλέσει βροχές και περεταίρω πτώση του υδραργύρου.

«Αυτή τη φορά θα προτιμηθούν κυρίως βόρειες περιοχές… κατά τόπους μπορεί να δούμε πιο έντονα φαινόμενα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λέκκα.

Από το βράδυ της Παρασκευής πάντως, αναμένεται εξασθένηση των βροχών που θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα τα φαινόμενα αυτά θα έχουν παροδικό χαρακτήρα ωστόσο και την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό η χώρα μας να επηρεαστεί από ένα εκτεταμένα βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί πάνω από την Ευρώπη.

Εντυπωσιακό το βίντεο του Elidon Frangu, από την κακοκαιρία με τους κεραυνούς να κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα, αφού έκαναν τη νύχτα… μέρα, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες.