Σοβαρό ατύχημα με τον σκύλο του ΛΣ που ψάχνει για ναρκωτικά στο πλοίο

Σοβαρό ατύχημα με έναν από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που σαρώνουν το ύποπτο πλοίο που ακινητοποιήθηκε νοτιοανατολικά της Κρήτης, συνέβη κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό ναρκωτικών, όπως θέλουν οι πληροφορίες να μεταφέρει το συγκεκριμένο πλοίο.

Όλα έγιναν στον Αθερινόλακκο της Σητείας εκεί όπου είχε αρχικά οδηγηθεί το πλοίο εξαιτίας της κακοκαιρίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που συμμετέχει στις έρευνες, έπεσε από ύψος 11 μέτρων μέσα σε ένα από τα αμπάρια του πλοίου με συνέπεια να υποστεί κατάγματα. Και επειδή η Κρήτη δεν διαθέτει άλλο σκύλο για τέτοιες περιπτώσεις, χρειάστηκε να έρθει άλλος από την Πάτρα για να το αντικαταστήσει.

Κάνουν “φύλλο και φτερό” το πλοίο

Το ύποπτο – για την ώρα – πλοίο, έχει μεταφερθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην προβλήτα 4-5. Εκεί, κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών από το Αρχηγείο του ΛΣ μαζί με στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, κάνουν φύλλο και φτερό τα αμπάρια του σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ναρκωτικά που κατά πληροφορίες υπάρχουν σε αυτό.

Επιστρατεύτηκε μάλιστα και ειδικό όχημα που διαθέτει μηχανήματα με ακτίνες X-ray το οποίο και θα σκανάρει τα κοντέινερ.

Οι έρευνες για σήμερα (9/12) ολοκληρώθηκαν ωστόσο θα συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας προκειμένου οι Αρχές να εντοπίσουν, αν υπάρχουν, τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του πλοίου – όλοι αλλοδαποί- δεν είναι για την ώρα κρατούμενοι.

(φωτογραφία αρχείου)