Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σε Άγιο Νικόλαο και Χανιά – Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

Μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και έτσι ο υδράργυρος δε θα ξεπεράσει τους 35 με 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 32 με 34 στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές.

Ωστόσο αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι αυξημένος σε πολλές περιοχές της χώρας, μάλιστα υψηλός θα είναι ο κίνδυνος και σε περιοχές της Κρήτης και κυρίως σε Χανιά και Λασίθι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, ενισχυμένοι θα παραμείνουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο έως και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, με μέγιστη ένταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 7 και 8 Μποφόρ.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η ροή των ανέμων το πρωί της Τετάρτης 28/08, όπου με πορτοκαλί αποχρώσεις σημειώνεται ο άνεμος 7 και 8 μποφόρ. Μπορείτε να βλέπετε τους δυναμικούς χάρτες ροών ανέμου για την ώρας που σας ενδιαφέρει εδώ.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς τόσο στο Αιγαίο όσο και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για την Τρίτη 27/08. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Οι πυρο-μετεωρολογικοί δείκτες υπολογίζονται επιχειρησιακά στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών.