Αυτή είναι η Κρητικιά που βρίσκεται στην 10αδα του Facebook

Το διαδίκτυο και μάλιστα το Facebook φαίνεται να εμπιστεύτηκε, την προβολή της, ανάμεσα στα άλλα, η Ηρακλειώτισσα υποψήφια με τη ΝΔ Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αν κρίνουμε από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ομάδα της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Η Θεανώ φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα, ανάμεσα στους Έλληνες υποψηφίους, όπου μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι δύο αρχηγοί παρατάξεων, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ως προς τα ποσά που δαπάνησαν για την προεκλογική τους καμπάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, από τον Μάρτιο του 2019 έως και τις 7 Ιουλίου του ίδιου χρόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δαπάνησε, σε προσωπικό επίπεδο, για την προεκλογική του καμπάνια 49.001 ευρώ, ο Γιώργος Πατούλης τον ακολουθεί με 38.279 ευρώ ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση της δεκάδας με 27.422. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκεται ο εφοπλιστής – επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος δαπάνησε σε χορηγούμενες καταχωρήσεις 14.818 ευρώ επιτυγχάνοντας την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Κάτι όμως το οποίο δεν κατάφερε τελικώς η Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη παρόλο που βρίσκεται στους 10 υποψήφιους που “επένδυσαν” τα περισσότερα χρήματα σε χορηγούμενες καταχωρήσεις στο Facebook.

H λίστα με τους 10 πρώτους Έλληνες πολιτικούς σε χορηγούμενες καταχωρήσεις του Facebook

Τα στοιχεία δόθηκαν στην δημοσιότητα, έπειτα από την απόφαση της πλατφόρμας, να δημοσιοποιεί παγκοσμίως τις πρακτικές που αφορούν στους πολιτικούς και στις καταχωρήσεις τους έπειτα από το σκάνδαλο της “Cambridge Analytica” που αφορούσαν τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Τα ποσά αφορούν τόσο στους υποψηφίους των Ευρωεκλογών, όσο και των Εθνικών, δεν θεωρούνται τελικά καθώς, σύμφωνα με το Facebook, δεν υπολογίζεται στο σύνολο τους τα μπάτζετ που προορίστηκαν για άλλα ηλεκτρονικά μέσα όπως η πλατφόρμα της Google ή του Youtube.

Πόσα δαπάνησαν οι πολιτικές παρατάξεις σε χορηγούμενες καταχωρήσεις του Facebook