Βγήκε από την ΜΕΘ του Βενιζέλειου πρώτη ασθενής με κορωνοϊό(βίντεο)

Δείτε την ανάρτηση του γιατρού Ανέστη Κιούλπαλη την στιγμή που η πρώτη ασθενής που νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, βγήκε από την εντατική:

Η συγκίνηση ειναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ηταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε ομως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.
Οφειλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ολους, αλλα και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.
Το Βενιζέλειο παρότι δεν ειναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να εχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πρόκειται για την  63χρονη Σίλβια Μπελτραμέτι που βγαίνει από τη ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Είναι η 63χρονη γυναίκα που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria, το οποίο βρέθηκε πριν 20 μέρες περίπου στο Λιμάνι της Μεσσαράς κι ειδοποίησε τις Λιμενικές αρχές για την συγκεκριμένη επιβάτιδα. Τότε η 63χρονη είχε μεταβεί από τη Μεσσαρά στο Ηράκλειο και το Βενιζέλειο, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Η 63χρονη βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, όμως η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα από την ΜΕΘ να μεταφερθεί στην Πνευμονολογική κλινική.