Βουλιάξαμε στα πλημμυρικά νερά!

Σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα έχει μετατραπεί το Οροπέδιο Λασιθίου που έχει βουλιάξει στα πλημμυρικά νερά της βροχής που έχουν κατακλύσει τα πάντα.

Όπως είναι γνωστό η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί σε όλο το δίκτυο εντός του κάμπου, λόγω της στάθμης του νερού που έχει σκαρφαλώσει στα ύψη.

Βυθίστηκε στο νερό και την ομίχλη όλος ο κάμπος του Οροπεδίου
Βυθίστηκε στο νερό και την ομίχλη όλος ο κάμπος του Οροπεδίου (φωτoγραφίες: Γ. Σιγανός)

Χθες καταγράφηκαν δύο νέες μεγάλες κατολισθήσεις στον δρόμο προς την Κερά, ενώ η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε τα πάντα δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Γ. Στεφανάκη.

Το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα χαμηλά σημεία της Νεάπολης, όπου αν και είχαν καθαριστεί τα φρεάτια όπως τονίζει ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, τα νερά της βροχής έφτασαν σε ύψος το μισό μέτρο.

 

Δέντρα ξεριζώθηκαν και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν από την ασυγκράτητη δύναμη των πλημμυρικών νερών
Δέντρα ξεριζώθηκαν και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν από την ασυγκράτητη δύναμη των πλημμυρικών νερών

Αποτέλεσμα της κατάστασης ήταν να πλημμυρίσουν κάποια υπόγεια, αλλά η κατάσταση αποκαταστάθηκε με την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή. Αντίστοιχα το ρέμα που περνά μέσα από τις Λίμνες, φούσκωσε με αποτέλεσμα τα νερά να φτάσουν σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ στα χωράφια της ευρύτερης περιφέρειας το νερό έφτασε τους 20 πόντους.