Βρέντζος: “Πλέον δουλεύουμε οργανωμένα”

Από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Αποσταγματοποιών Ηρακλείου θα υπερασπίζεται πλέον την πορεία και το μέλλον της κρητικής ρακής ο Τάσος Βρέντζος, ο οποίος μίλησε στον Politica 89.8 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη για τους στόχους που αφορούν στην κρητική ρακή.

«Έχουμε κάνει την πρώτη συνεδρίαση για να αναλάβουμε αξιώματα και μένει η δεύτερη που θα γίνει την Κυριακή για να πάρουμε τα χαρτιά που πρέπει να πάμε στην Πολιτοφυλακή για τη νόμιμη διαδικασία δήλωσε ο κ. Βρέντζος ενώ συνέχισε «Η περίοδος απόσταξης είναι πολύ κοντά θα πρέπει μαζί με τα θέματα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που πρέπει να καταθέσουμε να δούμε πως θα τα διαχειριστούμε και να δούμε την ενοποίηση που έχουμε κάθε χρόνο με τα 12ωρα και τον τρόπο διαχείρισης ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία για να μπορέσουν οι παραγωγοί να δουλέψουν. Τα υπόλοιπα δεν τα αφήνουμε και δεν ξεχνάμε, ορίζω μια στρατηγική και προχωράμε μπροστά από τα γεγονότα πλέον».

Στα Υπουργεία έχουν ήδη σταλθεί οι προτάσεις που ως πρόεδρος ο κ. Βρέντζος έχει υιοθετήσει και τα πράγματα για εκείνους έχουν προχωρήσει. «Πάντα σε ευρωπαϊκά πρότυπα με νέους συντελεστές, τα οποία πλέον τα έχουμε μάθει απ’ έξω. Δεν πάμε να παρακαλέσουμε είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, γιατί η Κρήτη και η Ελλάδα είναι ένα».

Ο κ. Βρέντζος τόνισε πως την δεδομένη στιγμή δεν  μπορεί να αλλάξει αυτά που ήδη ισχύουν αλλά με την πάροδο του χρόνου θα προσπαθήσει να τα βελτιώσει καθώς είναι ακόμη σε περίοδο προσαρμογής.

«Εμείς θέλουμε να δουλέψει ο κόσμος και να μη χαθεί η χρονιά. Όταν ένας κλάδος έχει βάση δεν μπορεί ο καθένας να παρεμβαίνει και να του χαλάει τη γραμμή. Το θέμα δεν είναι να παράγουμε και να πιούμε όλη τη ρακή. Το θέλει ο κόσμος και αυτό είναι το πρόβλημα. Θέλουν να μας το πάρουν όπως το ούζο και χάσαμε από τα νησιά τους αμπελώνες. Δεν θα πρέπει να χάσουμε το προϊόν και να μηδενίσουμε ένα εισόδημα που έχει ήδη καταρρακωθεί. Πλέον δουλεύουμε οργανωμένα τόνισε ο κ. Βρέντζος στον Politica.