Βρήκαν έξι τόνους χασίς …πάνε για δώδεκα!

Στο Ηράκλειο ο αρχηγός του Λιμενικού για το πλοίο με τα ναρκωτικά! – Συνεχίζονται οι έρευνες και στα υπόλοιπα κοντέινερ.

Στο Ηράκλειο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτης Ράπτης για την υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά που προσάραξε στην  περιοχή του Αθερινόλακκου.

Στο Ηράκλειο κατέφθασαν και ο κλαδάρχης αλλά και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο αρχηγός επισκέφτηκε το πλοίο “ΝΟΚΑ” στο οποίο νωρίτερα εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε κοντέινερ που μετέφερε με διπλό πάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοντέινερ ( με ρούχα, παπούτσια, απορρυπαντικά ) τα είχαν ελέγξει και τα είχαν βγάλει από το πλοίο ωστόσο υπήρχε πληροφορία που είχε έρθει και πάλι από τις Γαλλικές Αρχές και οι έρευνες συνεχίστηκαν.

Στη συνέχεια των ερευνών, με συμμετοχή κλιμακίου του Λιμενικού από την Αθήνα , διαπιστώθηκε με χτύπημα στον πάτο του κοντέινερ πως είναι κούφιο κι έτσι μπήκαν οι πρώτες υποψίες. Η σχετική έρευνα αποκάλυψε στον κρυφό πάτο 550 κιλά ναρκωτικά σε μορφή σοκολάτας.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες έχουν φέρει στο “φως” 6 τόνους χασίς σε μορφή σοκολάτας , σε έλεγχο που έχει γίνει σε 8 κοντέινερ.  Απομένουν να ελεγχθούν τα υπόλοιπα δέκα καθώς οι πληροφορίες μιλούν για 12 τόνους συνολικά!

Το πλοίο “ΝΟΚΑ” του ΄78 αγοράστηκε πρόσφατα από μία εταιρεία γενικού εμπορίου με έδρα στην Λαττάκεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ήταν το πρώτο ταξίδι του ΝΟΚΑ  για λογαριασμό της νέας ιδιοκτησίας με το πλοίο να είναι σε κακή κατάσταση.

Το ΝΟΚΑ  είχε αναχωρήσει από την Λαττάκεια για Βεγγάζη της Λιβύης. Το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο θα αναχωρούσε από το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς έπρεπε πρώτα να αποκατασταθούν κάποια θέματα για λόγους ασφαλείας, στοιχειωδώς.

Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που αναχωρεί από την Λαττάκεια της Συρίας και πιάνεται στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης με ναρκωτικά ,τον τελευταίο χρόνο.

Με τα νέα δεδομένα η υπόθεση παίρνει νέα τροπή και αναμένεται ο έλεγχος να προχωρήσει και σε άλλα σημεία του πλοίου.