Γεροπόταμος: Παραλίγο δεύτερη τραγωδία κοντά στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι

φωτο αρχείου

Δεύτερη τραγωδία παραλίγο να συμβεί κοντά στα χωριά Πλώρα και Πλάτανο του Δήμου Γόρτυνας και συγκεκριμένα 100 μέτρα παρακάτω από το σημείο που θρηνήσαμε τέσσερις ανθρώπους τον περασμένο Φεβρουάριο, τους οποίους παρέσυραν τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου.


Ένας επίμονος οδηγός σήμερα πήγε να περάσει από την Ιρλανδική Διάβαση, και λίγο έλειψε να χάσει κι εκείνος τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκο Λαγουδάκη, τα μπάζα που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Γόρτυνας στο σημείο προκειμένου να προστατέψει τους οδηγούς, οι οποίοι θα επιχειρούσαν να περάσουν από, την Ιρλανδική Διάβαση, αποδείχθηκαν σωτήρια.

Καθόλου δεν πτόησε τον οδηγό το εμπόδιο που βρήκε μπροστά του και επέμενε να περάσει το ποτάμι με αποτέλεσμα το όχημα του να καρφώσει πάνω στο σωρό από τα μπάζα και στο σημείο να σπεύσει η Πυροσβεστική προκειμένου να τραβήξει το όχημα από το σημείο.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τρία περιπολικά, όπου κατάφεραν να τραβήξουν το όχημα από το σωρό με τα χώματα.

Όπως δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης στο Politica.gr: “Πολύ πιθανόν εάν περνούσε από το σημείο να τον παρέσερναν τα νερά του ποταμού! Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες. Όταν δεν έχουν ορατότητα στο οδικό δίκτυο πρέπει να σταματάνε στην άκρη, μέχρι να κοπάσει η βροχή. Όλα αυτά ήδη τα ξέρουμε. Το θέμα είναι, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές ας μην βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο. Υπάρχουν άτομα που τους περιμένουν να γυρίσουν σπίτι”.